Tankar från en naturhamn i Blekinge

Tankar från en naturhamn i Blekinge

Om bloggen

Bloggens mål är att beskriva Blekinge skärgård ur en seglares perspektiv. Historia, natur och kultur.
Kommentera gärna - inget lösenord behövs.

Blekinge Arkipelagrutt utlagd

Vågskvaller och sanningarPosted by Thomas Wed, March 15, 2017 17:07:38

Man måste säga att Du ror bra för Din ålder. Ja man tillhör en fin årgång.

Hoppas denna vits från en lokal skämtare i Hällaryd kan få Dig att le bland allt elände som vi matas med. De granna töserna i regeringen, Ylva och Alice, fantiserar ju friskt om både våldtäkter och IS-återvändare för att vi alla skall må bra .

Det hjälper inte, det behövs en gammal amerikansk fastighetsjobbare för att politikerna och deras kusiner, de politiska redaktörerna , skall gå igång och tala om hur bra allting är i konungariket. Någon daglig dödsskjutning blandat med kravaller, sprängningar och bilbränder är väl inget att hänga upp sig på.

Gläds istället åt att vårvindar friska far över Sydsverige. I Hörvik har man byggt en ny pir vid inloppet till gästhamnen. Skall förhoppningsvis skydda för nordvästen. Måste säga att jag är tveksam. Döm själv genom att gå in på deras föredömliga hemsida. Klicka på länken.

http://horvikshamn.com/galleri.html

Bland alla tokigheter som händer kan nämnas att Mark- och Miljödomstolen gett västblekinges kommuner tillstånd att släppa ut lakvatten i Mörrumsån. Det förorenade vattnet kommer från en närliggande soptipp som drivs av Västblekinge Miljö AB. Ett av kommunerna i västra Blekinge samägt bolag. Laxfisket, ålfisket och Mörrums Bruk kommer sannolikt att hotas. Ett av världens största massabruk ligger nedströms och tar sitt dricksvatten från ån.


Södra Cell Mörrum

Nej, då är det roligare att läsa om att Karlshamnsverket får fortsätta att tjäna Svenska Kraftnät när kärnkraftverken läggs ner och vindkraften inte klarar sin uppgift under kalla vinternätter. Mikael Odenberg, han som var moderat försvarsminister och avgick när vår dåvarande statsminister Reinfeldt tyckte försvaret var ett särintresse, har skrivit kontrakt med Sydkrafts ägare, Uniper, fram till år 2023. Det blir visserligen både rysk olja och ryska fartyg vid Kölön på Sternö, men nu har ju försvaret vässats. Hela 500 miljoner extra i år. Ungefär vad Migrationsverket gör av med på några dagar. Migrationsverkets budget 73 miljarder, Försvaret 49,3 miljarder och EU-avgifter 30 miljarder.

Visit Ronneby-broschyren har fått en passande omslagsbild – en ekoxe framröstad av drygt 1000 personer. Ett bra val. Broschyren kan läsas både i Tyskland, Polen och Danmark. Sverige inte att förglömma. Besök www. Visit Ronneby.se

När vi ändå är i Ronneby så var jag inbjuden till ett möte om Blekinge Arkipelag. Ett 40-tal intressenter var närvarande. Vi fick lyssna till en ny projektledare, Simone Wenzel. Sympatiske Mattias Holmqvist som gjorde basutredningen har gått vidare till Kronolaxfisket i Mörrum.

Arkipelagrutten innefattar både cykel, kanot, vandring och båt. Detta gör att de nav som valts skall kunna nyttjas av alla inklusive kollektivtrafiken.

Vägga, Tärnö, Tjärö/Järnavik, Ekenäs/Karön, Hasslö, Aspö, Karlskrona, Tjurkö, Senoren, Stenshamn, Torhamn/Sandhamn och Kristianopel tror jag var så kallade nav.
Här gläds jag mest åt att Saltärna fanns omnämnd bland andra viktiga platser. Om nu de utlovade satsningar på infrastruktur förverkligas så bör man kunna öka tillgängligheten till denna juvel i Blekingeskärgården.

Saltärna

Inte långt från Saltärna ligger anrika Saxemara Båtvarv som såldes av nyss framlidne Tage Olsson till Blekinge Museum. Nuvarande arrendator, den andre i ordningen, Niklas Nyström hissar gästhamnsflagga i vår för första gången. Djupet är max 2m och priset är 150:- per dygn

tel. 0738 107730 Läs mer på www. nyström.se eller www.grisslan.blogspot.com

Ronneby kommun verkar ha det gott ställt som vi blekingar brukar säga. Man har inte kastat planerna för en vridbar bro nere vid Ronnebyhamn i ån. Det är förstås klokt, man skall inte skräpa ner detta fina vattendrag. Att ”kasta” 45 – 50 miljoner av skattebetalarnas surt förvärvade slantar på ett sådant projekt låter dock inte så klokt. Bara kapitalkostnaden vid 4 % ränta och 50 års livslängd är 2,3 miljoner per år. Till dett kommer driftskostnader på drygt 1 miljon per år. Det blir dyra broöppningar några veckor om året. Med 10 båtar/dag under 3 månader så blir kostnaden 4333 kr/båt. Så attraktiv är väl inte Ronnebyån som farled?

Gläds istället åt att man skall försöka få igång skärgårdstrafik från midsommar. Ända ut till Harö tänker man sig, dock bara på helgerna. Varför inte Stora Ekö? Saltärna kanske blir både för gropigt och för långt. Turlista på www.ronneby.se så fort den blir klar. Båten som tar cirka 60 pax går från Ronneby centrum utan broöppningsmiley.

I alla fall så går Blekingetrafiken till sjöss hyfsat bra. Den ökade med cirka 27% till cirka 151.000 under år 2016. En del nya linjer hjälper till, särskilt pendlingstrafik från öarna i Karlskrona.

Karlskrona kommun har tänkt till och nu skall man köpa en riktig bogserbåt. Det är ju trevligt, säkert lika trevligt som Marinmuseets nya utställning ”Objekt 871-Örlogsstaden Karlskrona”. Utställningen pågår till september.

I Karlskrona skall man ha ett evenemang som heter ”Bok och hav” men det är visst inget för västblekingska författare. Allt fokus ligger på Karlskrona.

Det går ganska bra ändå. Tyskarna har varit på bettet hela vintern till glädje för i alla fall Post Nord som tar rysligt betalt för två delar av ”Natur-und Gästehäfen in den Schären von Blekinge” . Summa summarum 130 SEK och dyrare skall det bli den 1 april. Maud Olofsson, denna politiska skapelse hade vi gärna avstått från.

När vi är inne på böcker så vill jag rekommendera en bok jag nyligen läst. Elisabeth Fernström har skrivit en något annorlunda skildring av en segling till Medelhavet. ”Havet håller oss samman”

Förlag Ord & Visor

Lev väl!

Saltärna